Ravitsemuksesta

Yksi oleellisimmista asioista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta on ravitsemus! Nykypäivänä on saatavilla hurjasti tietoa ravitsemuksesta eri näkökulmista. Oleellista juuri sinun hyvinvointisi kannalta on ne sinun haasteet ja/tai tarpeet. Itse henkilökohtaisesti en kannata minkäänlaisia massa diettejä / isolle joukolle tehtyjä yhtenäisiä ohjeita ravitsemuksen suhteen. Meillä jokaisella on yksilölliset tarpeet ravitsemuksen toteuttamiselle ja oikeus valita itselle sopivat ja toimivat vaihtoehdot. Ravitsemuksella voidaan vaikuttaa hyvin paljon ja hyvin positiivisesti koko kehon toimintaan. Kuten kaikessa, myös ravitsemuksessa päätös ja valinta on meidän jokaisen omissa käsissä, kukaan muu ei täysin voi tietää juuri sinun tarpeita, kuin sinä itse. Jotta pääset perille oman kehosi tarpeista, se vaatii paneutumiseta, kehon kuuntelemista ja oikeasti vaivaa ihan jokaiselta itseltään 🙂

Tahdon nyt jakaa meille jokaiselle muutamat tärkeät ja oleelliset asiat terveyden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta. Kuinka voit ravitsemuksella tukea kehoa oikeaan suuntaan, hiljentää matala-asteista tulehdusta sekä optimoida normaalia ruansulatustoimintaa.

Tärkeää saada riittävästi jokapäiväisestä ruoasta:

 • Nestettä
 • Kuituja
 • Laadukkaita rasvoja, omega 3-rasvahappoja
 • Pro- ja prebiootteja
 • Sateenkaaren värit joka päivä
 • Tuoretta prosessoimatonta ruokaa, jossa on paljon ravinteita
 • Nautintoa!

Solukalvoilla ja niiden kunnolla on valtaisa merkitys sillä, kuinka syöty ravintomme imeytyy. Se miten ravinto imeytyy, määrittää sen, miten saat syödystä ravinnosta energiaa ja kuinka keho syödyn ravinnon hyödyntää. Ravinnon imeytyminen tapahtuu suurimmaksi osaksi suolistossa. Jos suoliston nukka (Payerin plakki) on heikossa kunnossa, saattaa suoli ”vuotaa” eli imeytymisprosessissa sellaiset ainekset, jotka olisi tarkoitus päätyä ruansulatuksen lopputuotteeksi, pääseekin läpäisevän vuotavan suoliston kautta verenkiertoon lisäten tulehdustilaa elimistöömme. Lisäksi ruoansulatussysteemimme tarvitsee oikean määrän entsyymeitä toimiakseen ja pilkkoakseen syödyn ruan oikeaan imeytyvään muotoon.

Suoliston kuntoa voidaan korjata! Oleellista suoliston kunnon kannalta on hyvälaatuiset kuidut, jotka ”nostavat” suoliston nukkaa (payrin plakkia). Suoliston nukan herättelemisen lisäksi imeytymisen optimoimiseksi tarvitaan hyvin probiootteja. Probioottien lisäksi suoliston mikrobiston tärkeinä ylläpitäjinä tarvitaan myös prebiootteja. Näitä saat mm. hapanmaitotuotteista, hapatetuista tuotteista, kaaleista.

Jotta ruansulatusprosessi toimii, tulee kehon saada riittävästi nestettä eli vettä! Jokainen meistä tietää sen, mitä tapahtuu jos luonnossa vesi seisahtuu, eikä pääse liikkeelle, se pahanee. Kuinka siis käy meidän kehossa, jos nesteet ja ruoansulatuksen lopputuote ei pääsekkään ulos kehostamme – no se lisää haitallisia aineita ja voi lisätä tulehdusta kehossa.

Miltä se tulehdus kehossa sitten tuntuu? Se on varmasti hyvin yksilöllistä, yleisiä oireita ovat erilaiset yleiset ”krempat” kuten: päänsäryt, lihas- ja nivelsäryt, iho-oireet/ongelmat, ummetus, ripuli, tunkkainen ja väsynyt olo, yleinen haluttomuus ja motivaation puute voivat myös olla myös merkkejä. Vaikuttaako syksyn pimenevät illat ja viilenevät kelit sulla tälläisiin olotiloihin?

Kuka nämä oireet havaitsee? No sinä itse! Kuka sun hyvinvoinnista päättää? No sinä itse! Kenellä on vastuu valinnoista sun elämässä? No sinulla! 🙂

Usein kun kehossa on matala-asteista tulehdusta, on olo väsynyt ja on vaikea lähteä tekemään muutoksia kohti parempaa hyvinvointia. Muista olla aina muutosten edessä armollinen itsellesi, kuunnella kehoasi, se kyllä kertoo sinulle, kunhan vain kuuntelet! Aloita pienin askelin esimerkiksi:

 • Keskity ensin siihen, että juot riittävästi VETTÄ!
 • Sitten voit hiljalleen lisäillä tuoreita kasviksia päivien aterioihisi
 • Pian huomaat olon virkeämmäksi ja alat olla motivoitunut muutoksesta kohti parempaa vointia
 • Nyt on hyvä hetki lisätä hyviä rasvoja; hyvälaatuiset kasvirasvat (ei kuitenkaan rypsi- eikä rapsiöljyä! Nämä sisältävät liialti Omega 6:sta, joka ylläpitää tulehdusta kehossasi) hanki laadukkaita omega 3-rasvahappoja (perehdy aina lisäravinteita ostaessasi sisältöön ja laatuun)
 • Hanki laadukkaita probiootteja (esim. Life 9 yonglivingiltä) jotka kannattaa ottaa illalla nukkumaan mennessä tyhjään mahaan, jotta voivat kehon levätessä tehdä hyviä tekoja suolistossa!
 • Jossain vaiheessa muutosta alat kyllästymään ja motivaatiosi kohti parempaa on kateissa, näin käy jokaiselle, se on täysin NORMAALIA! Muista olla armollinen itsellesi ja jatkaa oman itsesi takia ❤
 • Keskity kauppakäynnillä siihen, että ostoksesi olisivat mahdollisen puhdasta ravintoa; luomua, tuoreita vihanneksia, hyviä rasvoja.
 • Jatka intuitiolla ja hyvällä ololla eteenpäin, kun olet selättänyt alkumyllerrykset alat huomata, että paremmat valinnat tulevat osaksi arkeasi pikkuhiljaa ja näin muutokset tulevat pysyviksi rennosti ja ilman stressiä
 • Nauti terveellisestä ruoastasi ja kiitä itseäsi hyvistä valinnoista oman itsesi takia

Yhteistyöstä Puhti laboratorin kanssa:

Tilanteissa, jolloin keho oireilee, kannattaa selitystä lähteä etsimään myös mahdollista ravintoaine vajeista, jotka ovat yllättävän yleisiä nykypäivänä ikäväkyllä. Puhti laboratorio on yhteistyössä HealthZonen asiakkaiden kanssa tarjoamalla terveystarkatus -pakettejaan alennetuin hinnoin! https://www.puhti.fi/ sivustolta pääset varaamaan terveystarkastuksesi, varauksen yhteydessä lisää ALEKOODI: zonebysatu10 ostoskorissa kuponkikoodi kenttään ja saat -10% alennuksen valitsemastasi tuotteesta. Puhdin verkkosivuilta löydät myös hyvää ja tärkeää tietoa kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta oleellista tietoa 🙂

Laadukkaita lisäravinteita pääset hankkimaan itsellesi täältä: https://www.myyl.com/zonebysatu

Mikäli kaipaat apua, olethan rohkeasti yhteydessä puhelimitse, tämän sivuston kautta olevan ”ota yhteyttä” lomakkeen kautta tai somessa! Tarvittaessa voimme varata sinulle oman hyvinvointikonsultaation tai sellainen voidaan toteuttaa vyöhyketerapiakäynnin yhteydessä!

Hyvinvointiterkuin, Satu

Avainsanat: #ravitsemus #hyvinvointi #ruansulatus #kokonaisvaltainenhyvinvointi #vyöhyketerapia #tampere #voihyvin #yhteistyö #puhtilaboratorio #värikäsruoka #monipuolinen #ruoka #vastuu #valinta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close